Op Twitter barstte vorige week een controverse uit tussen academici toen het tijdschrift Alternatives een link tweette naar een artikel dat net was verschenen onder de titel ”De waarheid over 9/11 en de stilte van de IR vakgenoten” door Dr. David Hughes, een senior lector internationale relaties aan de Universiteit van Lincoln in het Verenigd Koninkrijk.

Na 10 jaar weigering om de sleutelgegevens van zijn analyse van de vernietiging van WTC 7 te publiceren, heeft het Nationaal Instituut voor Standaards en Technologie (NIST) op zijn website een nieuw FAQ gepubliceerd om zijn belachelijke standpunt te verdedigen, dat de vrijgave van deze data “de publieke veiligheid in gevaar zou brengen”.

De meest recente wetenschappelijke publicatie, die Zdeněk Bažans theorie over de vernietiging van de Twin Towers weerspreekt, werd gepresenteerd door de Duitse wis- en natuurkundige Ansgar Schneider op het jaarlijkse congres van de International Association for Bridge and Structural Engineering (IABSE), een vereniging voor brug- en hoogbouwtechniek in de stad New York.