Op 11 September 2001, om 17:20 uur stortte het 47 etages hoge Gebouw 7 van het World Trade Center in tot op zijn grondvlak, terwijl het meer dan 30 meter viel met de snelheid van een vrije val gedurende 2,5 seconden van zijn zeven seconden durende vernietiging.

Heden hebben wij het genoegen als Architects & Engineers for 9/11 Truth om samen te werken met de Universiteit van Alaska in Fairbanks (UAF) bij het vrijgeven van het ontwerprapport over een vier jaar durende studie van modellen van de instorting van WTC 7, geleid door onderzoekers in de afdeling Civiele en Milieutechniek.

Het vrijgeven van het ontwerprapport start een periode van twee maanden, gedurende welke het publiek wordt uitgenodigd commentaar te leveren. Het definitieve rapport zal later dit jaar worden gepubliceerd.

Wij nodigen u uit om het rapport te lezen en Dr. Leroy Hulseys presentatie van 3 September op de campus van de UAF (in het Engels) te bekijken, waarin hij voor het eerst de bevindingen van zijn team aankondigde.