EN | ES | CS | NL | FR | DE | IT | JA | PL | PT

Bevindingen van een nieuwe studie: Vuur veroorzaakte op 11 september niet de instorting van de derde toren.

Op 11 September 2001, om 17:20 uur stortte het 47 etages hoge Gebouw 7 van het World Trade Center in tot op zijn grondvlak, terwijl het meer dan 30 meter viel met de snelheid van een vrije val gedurende 2,5 seconden van zijn zeven seconden durende vernietiging.

Ondanks oproepen om met bewijzen te komen hadden de autoriteiten in de stad New York het puin van de gebouwen verwijderd en vernietigd in de weken en maanden erna, waardoor verhinderd werd dat ooit een fatsoenlijk forensisch onderzoek zou plaats vinden. Zeven jaar later concludeerden federale onderzoekers dat WTC7 de eerste hoogbouw met stalen geraamte was, die door normale kantoorbranden was ingestort.

Heden hebben wij het genoegen als Architects & Engineers for 9/11 Truth om samen te werken met de Universiteit van Alaska in Fairbanks (UAF) bij het vrijgeven van het Ontwerp rapport over een vier jaar durende studie van modellen van de instorting van WTC 7, geleid door onderzoekers in de afdeling Civiele en Milieutechniek. Het UAF WTC 7 rapport concludeert dat de instorting van WTC 7 niet veroorzaakt werd door vuur, maar louter door het vrijwel simultaan bezwijken van alle kolommen in het gebouw.

Download het rapport (in het Engels) | Lees de samenvatting (in het Engels)

The Alt Tag

   

Projectinformatie

Hoofd onderzoek

Dr. J. Leroy Hulsey
Professor of Civil Engineering, University of Alaska Fairbanks

Onderzoeksassistenten

Dr. Feng Xiao
Associate Professor, Nanjing University of Science and Technology

Dr. Zhili Quan
Bridge Engineer, South Carolina Department of Transportation

Projectdata

May 1, 2015 – December 31, 2019

Fondsen

$316,153 (verschaft door Architects & Engineers for 9/11 Truth)

Simulations and Videos

Periode voor publiek commentaar

Na het vrijgeven van het ontwerprapport over UAF WTC 7 op 3 September 2019, is er een periode van twee maanden voor commentaar vanuit het publiek, eindigend op 1 november 2019. Het definitieve rapport zal later dit jaar worden gepubliceerd.

Gedurende deze periode verwelkomen het onderzoeksteam van de UAF en de staf van AE911Truth alle leden van het publiek constructief commentaar te leveren om de analyse en de presentatie van de bevindingen in het rapport te bevorderen. Er zullen ook personen van buiten UAF en AE911Truth in deze periode het rapport beoordelen.

Commentatoren worden verzocht om hun opmerkingen toe te zenden in een bijlage als PDF- of WORD-bestand aan publiccomment@AE911Truth.org.

Open Data

Alle ingevoerde gegevens, uitslagen en simulaties, die werden gebruikt of verkregen gedurende deze studie zullen beschikbaar worden gesteld hier en op http://ine.uaf.edu/wtc7 (in het Engels). Het onderzoeksteam is momenteel bezig met organiseren en uploaden van al zijn data in een vorm, die meteen gedownload en gebruikt kan worden. Wij verwachten de data ergens tussen 16 en 30 september 2019 beschikbaar te kunnen stellen.

Voor ieder die van plan is deze data te downloaden: wees gewaarschuwd, dat het honderden gigabytes zijn. Plan dus uw gegevensopslag navenant.

Justice Friday Videos

Science Saturday Videos

Big Picture Sunday Videos